KUHAJ KAO CHEF

Okušajte se u pripremi pesta od paski, bosiljka, lješnjaka i ovčjeg sira

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix
Chef Zdravko Tomšić s nama je podijelio recept za pesto s malim pomakom, odlično se slaže kao dodatak jelima ili umak uz tjesteninu

Trebat će vam:

220 g očišćenih paski
40 g listova bosiljka
70 g prženih lješnjaka
70 g naribanog tvrdog ovčjeg sira
700 ml maslinova ulja
sol i papar
1 žlica limunova soka

Priprema:

U blenderu na većoj brzini sjedinite limunov sok, ovčji sir, bosiljak, maslinovo ulje, sol i papar kako biste dobili emulziju. Paski usitnite nožem, kao i lješnjake, a usitnjenost je stvar ukusa. U emulziju umiješajte prethodno narezane paski i lješnjake pa sve dobro izradite kuhačom. Po potrebi dodatno začinite. Pustite da odstoji kojih pola sata kako bi se svi okusi proželi prije posluživanja. Poslužite ga kao i bilo koji drugi pesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 07:31