Trebat će vam:
500 g svježeg špinata
2 mrkve
100 g slanine
1 konzerva graha
2 sušene rajčice
500 ml temeljca ili vode
300 g tortelina punjenih sa sirom
2 grančice timijana
Sol, papar
Maslinovo ulje
Priprema:
Mrkvu, luk i špinat očistite pa ih nasjeckajte na sitno. Na zagrijanom ulju najprije slaninu koju ste najprije nasjeckali na sitno. Kada slanina otpusti masnoću, dodajte luk i pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte i mrkvu. Pustite da se pirja pet minuta, a zatim dodajte temeljac ili vodu i začinite soli i paprom. Ubacite i sušene rajčice i timijan pa pustite da se krčka dok mrkva ne omekša. Zadnjih 8 do 10 minuta dodajte torteline, a pred sam kraj i konzervu graha koji ste najprije oprali i špinat. Kuhajte još dvije minute pa maknite s vatre i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....