
Trebat će vam:
400 g špageta ili druge tjestenine
3 žlice maslinovog ulja
3 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
4 fileta inćuna (sitno nasjeckana, opcionalno)
1 žličica sušenih chili pahuljica (po želji)
100 g crnih maslina (bez koštica, narezanih)
2 žlice kapara
400 g pelata (sjeckane rajčice iz konzerve)
1 žličica origana
sol i papar po ukusu
svježi peršin (za posipanje)
Priprema:
Skuhajte špagete al dente prema uputama na pakiranju. Sačuvajte 1 dcl vode od kuhanja. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak, inćune i chili pahuljice te pržite 1-2 minute dok inćuni ne omekšaju. Umiješajte masline, kapare i pelate, začinite origanom, solju i paprom. Kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta dok se umak malo reducira. Dodajte ocijeđenu tjesteninu u umak i po potrebi dolijte malo sačuvane vode da se bolje sjedini. Poslužite toplo, posuto svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....