"Tijekom jesenskih mjeseci uživam u okusima kestena pa sam prije nekoliko mjeseci izbacio recept za kesten-tortu koja se ljudima jako svidjela", rekao nam je Juraj Močilac.
Za više recepata Juraja možete zapratiti na Instagram profilu Žlica šećera.
Za podlogu će vam trebati:
· 280 g bademove pulpe
· 100 g integralnog pirovog brašna
· 3 žlice javorovog sirupa
· 2 žlice kakaa
· 100 ml bademovog mlijeka
Za kremu:
· kantica kokosovog mlijeka
· 100 ml bademovog mlijeka
· 250 g pirea od kestena
· 65 g rižinog griza
· 1 1/2 žličica agar agara
· 1 žličica ekstrakta vanilije
· 1 žličica ruma
· 4 - 5 žlica javorovog sirupa
Za preljev:
· rižino vrhnje za kuhanje
· 2 žlice eritrita
· 2 žlice aru praha
Postupak:
Pomiješajte sve sastojke za podlogu. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje pa izlijte smjesu i pecite pola sata na 180° C. U međuvremenu napravite kremu. U loncu zagrijte i rastopite čvrsti dio kokosovog mlijeka. Ako koristite kupovni blok kesten pirea, narežite ga na manje komade pa ubacite u mlijeko. Dodajte preostale sastojke osim agara i kuhajte dok se ne zgusne. Pred kraj dodajte agar agar i kuhajte još minutu, dvije pa skinite s plamena i pustite da se ohladi. Prohlađenu kremu stavite na ohlađeni biskvit i pustite da odstoji u hladnjaku par sati. Rižino vrhnje za kuhanje izmiksajte s eritritom i aru prahom pa ukrasite tortu i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....