Priprema: 20 minuta
Prženje: 20 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
4 fileta bijele ribe (bakalar, oslić ili po izboru)
150 g brašna (+ 50 g za uvaljati ribu
1 žličica praška za pecivo
200 ml hladne mineralne vode ili piva
sol i papar po ukusu
ulje za prženje
4 velika krumpira
sol po ukusu
kriške limuna, tartar umak ili majoneza (prilog)
Priprema:
Ogulite krumpire, narežite ih na štapiće i isperite u hladnoj vodi. Osušite ih papirnatim ručnicima. U loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri pa pržite krumpir u dvije faze: prvo 5 - 6 minuta na nižoj temperaturi dok ne omekša, izvadite ga i pustite da se ohladi. Prije posluživanja, ponovno ga pržite na višoj temperaturi dok ne postane zlatan i hrskav te posolite.
U zdjeli pomiješajte 150 g brašna, prašak za pecivo, sol i papar. Dodajte mineralnu vodu ili pivo i miješajte dok ne dobijete gusto tijesto. Filete ribe posolite, popaprite i uvaljajte u preostalo brašno, zatim ih umočite u tijesto i odmah stavite u vruće ulje. Pržite 4-5 minuta sa svake strane dok riba ne postane hrskava i zlatna. Izvadite je na papirnate ručnike da upije višak ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....