ŠTO SE KUHA OVIH DANA

Od dalmatinskog klasika do krumpiruše: Ovo je naših 5 najčitanijih recepata ovog ljeta, još uvijek ih stignete pripremiti

Osim toga, osvojili smo vas i pohanim zelenim rajčicama, grčkom pitom i slatkim džemom

Kako se ljeto bliži kraju, tako sve češće posjećujemo tržnice i svoje platnene vrećice punimo sezonskim voćem i povrćem. Jesen će brzo, dobro to znamo, i sada je pravo vrijeme da se iskoristi ono najbolje od sezone. Upravo zato, izdvajamo naše najpopularnije recepte ovog ljeta kako biste odabrane plodove iskoristili na najbolji način, i to kada su još sočni i puni okusa.

DALMATINSKI KLASIK

Kada smo objavili recept za blitvu s krumpirom sve je zanimalo koje su to tri osnovne greške koje se u kuhinji dogode, a zbog kojih ovaj svevremenski dalmatinski klasik ne uspijeva dobro. Otkrivamo ih na poveznici u nastavku i toplo preporučujemo da se ovih dana počastite kakvom lijepom, svježom ribom pa uz nju poslužite malo blitve i krumpira. Jednostavno, a može biti tako ukusno.

RECEPT I SAVJETE POTRAŽITE OVDJE

image
Zrinka Janković/

POHANE TIKVICE OBOŽAVAMO, ALI ŠTO JE S RAJČICAMA?

Nema boljeg ručka nakon plaže od pohanih tikvica, ili smo barem tako mislili sve dok ovog ljeta priliku nismo dali još jednom hrskavom, slasnom specijalitetu - pohanim zelenim rajčicama. Do sada smo ih poznavali uglavnom zbog naziva popularne knjige i filma, a onda smo se odlučili zaputiti na tržnicu i ovim se poznatim specijalitetom počastiti kod kuće. Recept donosimo u nastavku.

PRONAĐITE GA OVDJE

image
Rudisill/Getty Images/istockphoto

JOŠ JEDNA SLASNA IDEJA

Jeste li znali da svaka pita ima svoj zaljev? Jedan od tekstova koji ste najviše puta kliknuli ovog ljeta odgovara upravo na to pitanje, a uz dobre savjete i trikove, tu je i recept za slasnu krumpirušu. Sve o pitama otkrila nam je Anita Šarić, a vi saznajte na poveznici u nastavku. Budući da je dobar krumpir dostupan većinu godine, dobra je vijest i da ovaj recept možete sačuvati za nadolazeću jesen pa kuhinju krenuti grijati upravo pripremajući fine pite.

KAKO NAPRAVITI NAJBOLJU KRUMPIRUŠU?

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

DVA SLATKA HITA

Dva slatka recepta koja su vam se posebno svidjela posljednjih mjeseci bili su oni za grčku pitu s borovnicama i džem od smokava. Srećom, navedene voćke još se uvijek mogu pronaći na tržnicama (doduše, smokve nešto lakše nego borovnice), što znači da ih još uvijek stignete pripremiti gostima, ukućanima ili samima sebi. Pita s borovnicama prejednostavna je slastica koju ćete, sigurni smo, ubrzo poželjeti ponoviti, dok je džem slatkiš u kojem možete uživati i ostatak godine - uz palačinke, u omiljenim slasticama ili na kruhu s malo maslaca.

GRČKA PITA BOROVNICAMA

image
Lidija Lončarić/

DŽEM OD SMOKVE

image
Slavica Šagolj/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 10:33