Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 250 g noodlesa (ili rižinih rezanaca)
- 2 jušne žlice soja sosa
- 2 režnja češnjaka
- 1 čili papričica
- 2 dcl pilećeg temeljca
- 200 g cherry rajčica
- 1 jušna žlica aceta balsamica
- 2 jušne žlice maraschina
- 1 jušna žlica škroba
- 1 stabljika celera
- 3 mlada luka (sitno sjeckana)
Priprema
1. korak
Cherry rajčice stavite na lim za pečenje, polijte acetom balsamicom, maraschinom i maslinovim uljem, posolite, popaprite te pecite u pećnici na 220°desetak minuta. Kad su gotove izvadite ih iz pećnice i stavite po strani. Noodles skuhajte prema uputama proizvođača ali skratite malo vrijeme kuhanja. Procijedite ih, a zatim kratko popržite u woku ili širokoj tavi. Zatim ih izvadite i stavite po strani.
2. korak
U woku ili širokoj tavi dodajte još malo ulja ako je potrebno da se poprži češnjak. Nakon minutu-dvije dodajte celer, a ubrzo ulijte temeljac i soya sos. Zatim umiješajte škrob pomiješan s hladnom vodom (pripazite da nema grudica) te miješajte minutu- dvije dok se ne zgusne. Dodajte rezance, malo tostirajte, a zatim umiješajte pečene cherry rajčice. Maknite s vatre pa posipajte sa sitno sjeckanim čilijem i mladim lukom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....