
Ako ste od onih koji vole jednostavna jela ili ste, pak, nerijetko u nedoumici da li posegnuti za sendvičem ili ipak skuhati nešto brzo i pojesti toplo, a nemate ideju - ovaj će vas recept razveseliti. Riječ je o talijanskom klasiku kojeg svi vole, a po želji u njega možete dodati i druge namirnice - guanciale, špek, gljive, ribu iz konzerve, masline ili svježi sir...., već kako volite.
Vrijeme pripreme: 10 min
Vrijeme kuhanja: 30 min
Porcija: 2 - 4
NJOKI S UMAKOM OD RAJČICA
Trebat će vam:
500 g njoka (domaćih ili kupovnih)
1 konzerva pelata
1 manja glavica luka
2 režnja češnjaka
prstohvat šećera ili ½ žličice meda
1 žličica soli
začinsko bilje (timijan, origano, bosiljak, lovorov list, ružmarin...)
maslinovo ulje
sir po želji
Priprema:
Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani luk, pustite da poprimi boju pa dodajte protisnuti češnjak. Dodajte šećer ili med i karamelizirajte ga. Ubacite pelate, timijan, bosiljak, origano i/ili drugo začinsko bilje i sol. Kuhajte 10-ak minuta i pritom pelate razbijte na manje komade. Dodatno začinite po potrebi. Njoke skuhajte i završite u umaku. Poslužite posipano sirom po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....