Kad je preukusna

Nitko još nije odbio tjesteninu u kremastom umaku, pogotovo u ovoj kombinaciji

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Nije ni do votke, ni do vina, već do spoja svih namirnica koje daju savršeno jelo
Nije ni do votke, ni do vina, već do spoja svih namirnica koje daju savršeno jelo

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 25 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

450 g tjestenine
45 g naribanog pecorina
1 srednji luk
3 režnja češnjaka
3 žlice maslinova ulja
170 g koncentrata rajčice
240 ml gustog vrhnja
120 ml votke
120 ml suhog bijelog vina
½ žličice mljevene crvene paprike
voda od kuhanja tjestenine
svježi bosiljak

Priprema:

Stavite veliki lonac posoljene vode da prokuha pa stavite kuhati tjesteninu.

Zagrijte veliku tavu na laganoj vatri i dodajte maslinovo ulje i usitnjeni luk. Pirjajte luk dok ne omekša pa dodajte usitnjeni češnjak i pecite dok ne zamiriše. Dodajte crvenu papriku i pecite još pola minute. Dodajte koncentrat rajčice u tavu i pirjajte pet minuta, često miješajući. Ako rajčica počne gorjeti, dodajte malo vode od kuhanja tjestenine i nastavite pirjati. Dodajte vino i votku u tavu pa pojačajte vatru. Kuhajte dok se tekućina ne reducira na pola, a zatim dodajte šalicu vode od kuhanja tjestenine i smanjite vatru. Dodajte vrhnje i dobro izmiješajte.

Prije nego tjestenina bude gotova, prebacite je u tavu i kuhajte na laganoj vatri dok ne postane savršeno kuhana. Maknite posudu s vatre. Dodajte naribani pecorino i dobro promiješajte da se sastojci sjedine.

Poslužite posipano svježim bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 05:57