NAPRAVI PUTTANESCU

Nema boljeg od dobre, brze pašte sa šalšom, a evo i kako je učiniti još boljom

 Ante Cizmic /Cropix
Ovaj recept s nama je podijelila talentirana Ivana Gamulin iz splitskog restorana Villa Spiza

Trebat će vam:

slani inćuni

šalša

kapari

linguini

maslinovo ulje

nasjeckani list peršina

pekorino

sol, papar

Priprema:

Kuhati linguine u zasoljenoj vodi. U tavici zagrijati maslinovo ulje i dodati 2-3 inćuna te miješati dok se ne otope. Dodati 3-4 žlice šalše te desetak kapara i dva na sitno nasjeckana peperončina, može i više prema okusu. Lagano krčkati i malo podliti vodom od kuhanja. Smanjiti vatru i umiješati dio pekorina (oko 30 g) da se rastopi i dobije lipi šug. Umiješati linguine, protresti i sve povezati. Poslužiti u tanjuru, posuti pekorinom, peršinom, malo svježe ribanog papra i maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 13:00