Susjedova trava je uvijek narančastija. Ili zelenija. Naučite jednom zauvijek pripremati fenomenalnu juhu od buče. Sad joj je sezona i šteta ju je ne iskoristiti od kore do sjemenki.
Donosimo vam provjereni recept koji može poslužiti i za večericu:
Pripremite dvije glavice luka, sol, papar, 100 ml vrhnja za kuhanje, 50 ml temeljca, 200 ml vode, 50 g maslaca i ljutu papričicu.
Žlicom odstranite koštice buče i narežite je na komade. Ogulite je i potom narežite na prst debele štapiće pa dodajte na luk. Odmah zalijte temeljcem i dobro promiješajte pa dinstajte otprilike pet minuta na slaboj vatri i u poklopljenoj posudi. Zalijte s toliko vode da buča bude potpuno pokrivena. Kuhajte na slaboj vatri dok meso buče ne postane potpuno mekano. Buču usitnite štapnim mikserom. Dodajte vrhnje i začinite. Prije posluživanja posipajte bučinim košticama i bučinim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....