PROBAJ OVO

Napravite sočne kotlete sa začinskim biljem, ispecite ih na tavi ili roštilju

 Brent Hofacker/
Trebat će vam tek nekoliko osnovnih začina, meso i šaka začinskog bilja

Trebat će vam:

4-6 svinjskih kotleta

1 žlica smeđeg šećera

3 žlice limunova soka

2 režnja češnjaka

4 žlice maslinova ulja za marinadu (plus još za pečenje i umak)

1 šaka začinskog bilja (bosiljak, origano, ružmarin)

Limunova korica

Sol i papar

Priprema:

Pomiješajte 5 žlica maslinova ulja, limunov sok, protisnuti češnjak, polovicu začinskog bilja i smeđi šećer i u dobivenu mješavinu dodajte kotlete. Pustite da tako stoje oko 2 sata u hladnjaku. Izvadite kotlete, obrišite ih papirnatim ubrusima i pustite da stoje na sobnoj temperaturi 15-ak minuta. Začinite soli i paprom pa ih uvaljajte u brašno. Na maslinovu ulju ispecite meso. Dok se meso peče, nasjeckajte ostatak začinskog bilja i pomiješajte ga s maslinovim uljem. Kada je meso gotovo, poslužite ga s dobivenim umakom i pospite s još soli. Poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 15:00