Trebat će vam:
1 kg piletine (u komadima, s kostima)
300 g šampinjona
1 veća mrkva
1 manji komad celera
1 šaka svježeg peršina
3 grančice timijana
4 režnja češnjaka
200 ml bijelog vina
200 ml pilećeg temeljca
1 žličica crvene mljevene paprike
2 lovorova lista
1 veći luk
sol i papar
2 žlice maslaca
2 žlice ulja
Priprema:
Piletinu najprije natrljajte soli i zapecite sa svih strana na dobro zagrijanom ulju. Izvadite je, pa dodajte maslac te na masnoći pirjajte luk koji ste narezali na četvrtine, mrkvu koju ste nasjeckali na kolutiće, sitno nasjeckani celer, cijele režnjeve češnjaka, lovorov list, crvenu papriku i timijan. Sve začinite soli i paprom. Pustite da se pirja 10-ak minuta, a zatim dodajte vino. Kuhajte dok alkohol ne ispari, a zatim dodajte temeljac. Vratite piletinu, poklopite i kuhajte 40 minuta. Gljive za to vrijeme očistite i prepolovite pa ih pirjajte na malo maslinova ulja. Nakon što se piletina kuhala 40 minuta, dodajte gljive, pomiješajte i kuhajte otklopljeno još 15-ak minuta kako bi se umak reducirao. Na kraju pospite sitno nasjeckanim peršinom i poslužite uz prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....