![36125020](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/27/k_36125020_640.jpg)
Trebat će vam:
1 jaje
100 g brašna
100 ml mlijeka
100 ml gazirane vode
prstohvat soli
300 g pilećih prsa
100 g šampinjona
200 g špinata
1 luk
2 žlice kiselog vrhnja
začinsko bilje po želji
prstohvat kajenske paprike
sol, papar
Priprema:
Luk narežite na kolutove pa ga pirjajte na malo ulja. Kada se zastakli, dodajte piletinu nasjeckanu na kockice koju ste najprije začinili solju i zapecite sa svih strana. Dodajte i gljive koje ste očistili i narezali na ploške. Pirjajte desetak minuta sve zajedno, a zatim dodajte protisnuti češnjak. Začinite biljem po želji, paprom i kajenskom paprikom. Nakon dvije minute dodajte i špinat koji ste dobro oprali. Pustite da povene pa sve zajedno maknite s vatre. Dodajte vrhnje i dobro promiješajte. Od brašna, mlijeka, jaja i mineralne vode umutite smjesu za palačinke. Ispecite palačinke na klasičan način, na malo ulja, a zatim ih punite smjesom od piletine. Palačinke na kraju dodatno možete zapeći u pećnici, a možete ih poslužiti još tople i tek napunjene.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....