POSLUŽI UZ PIRE

Napravite mesne okruglice s rižom pa ih skuhajte u ukusnom umaku od rajčice

Pan with meat balls in tomato sauce, close-up

 Deposit Photos/
Okruglice kuhajte u jednostavnom umaku od rajčice pa sve zajedno poslužite uz pire krumpir

Trebat će vam:

500 g mljevene junetine

1 šaka riže

1 jaje

4-5 žlica krušnih mrvica

2 režnja češnjaka

Sol i papar

Pola žličice šećera

1 konzerva pelata

1 luk

2 režnja češnjaka za umak

Priprema:

U posudi najprije pomiješajte meso, sirovu rižu, sol, papar, jedno umućeno jaje, dva protisnuta režnja češnjaka i krušne mrvice. Dobro sve povežite pa oblikujte kuglice. Ako je smjesa premekana, dodajte još malo krušnih mrvica. Zatim na tavi zagrijte ulje i zapecite kuglice sa svih strana. Izvadite ih pa na istom ulju pirjajte sitno sjeckani luk. Pustite da poprimi boju, dodajte sitno sjeckani češnjak, a zatim i pelate. Začinite soli i paprom, dodajte i malo šećera. Pustite da se krčka 5 minuta, kuhačom razbijte komade rajčice, a zatim dodajte okruglice. Poklopite i pustite da se kuha oko sat vremena. Poslužite uz pire krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:52