Trebat će vam:
300 g piletine
2 žlice kikiriki maslaca
1 veći ili dva srednja batata
1 luk
1 režanj češnjaka
2 mrkve
1 žličica crvene paprike
prstohvat čilija u prahu prema želji
povrtni ili pileći temeljac
1 šaka kikirikija
sol i papar
ulje
Priprema:
U dubljoj posudi zagrijte malo ulja pa na njemu zapecite komadiće piletine sa svih strana. Izvadite ga i na istom ulju pirjajte luk. Kada poprimi boju, dodajte češnjak i nakon minute dodajte i na kockice nasjeckani batat i kolutiće mrkve. Pirjajte 3-4 minute, a zatim dodajte kikiriki maslac. Dobro pomiješajte, začinite soli, paprom i crvenom paprikom. Vratite piletinu. Dodajte temeljca ili vode toliko da prekrije povrće i meso, i pustite da se kuha 20-30 minuta. Dodati možete i malo čilija. Na kraju pospite usitnjenim kikirikijem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....