Trebat će vam:
1 luk
2 režnja češnjaka
100 g brašna
400 ml toplog mlijeka
1-2 konzerve tune
100 g ribanog sira
peršin
1 limun
2 jaja
200 g krušnih ili panko mrvica
sol i papar
ulje za pečenje
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk. Pustite da omekša pa dodajte češnjak i pirjajte još minutu. Dodajte 60 g brašna i kuhajte dok brašno ne poprimi boju, ali pripazite da ne zagori, oko 4 minute. Postepeno dodajte toplo mlijeko uz stalno miješanje. Dodajte i sir pa kuhajte dok ne dobijete gusti umak koji se odvaja od stijenki posude, oko 4 minute. Maknite s vatre i umiješajte dobro ocijeđenu tunu iz konzerve, dodajte i sitno sjeckani peršin i limunovu koricu. Začinite solju i paprom, dobro promiješajte pa prebacite u veću i širu posudu, primjerice onu za pečenje. Stavite u hladnjak i pustite da stoji 3 sata ili preko noći. Kada se stislo, ruke premažite maslinovim uljem i od stisnute smjese oblikujte kuglice ili neki drugi oblik. Tako oblikovanu smjesu spremite u zamrzivač na pola sata, a zatim umačite najprije u ostatak brašna, pa u umućena jaja i na kraju u krušne mrvice. Pržite svaku kuglicu 3-4 minute. Poslužite uz prilog ili umak po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....