POVRTNI RAŽNJIĆI

Napravite jednostavne ražnjiće s rajčicama, šampinjonima i lukom, poslužite uz brzi umak

 Berislava Picek/ CROPIX
S povrtnim ražnjićima najbolje će se složiti jednostavni umaci, napravite bijeli s koprom ili crveni s vinom

Trebat će vam:

2 tikvice

300 g mini rajčica

vezica mladog luka (samo bijeli dio)

300 g šampinjona

Za bijeli umak:

250 g sirnog namaza

100 g mascarpone sira

sol

2 češnja češnjaka

1 žlica nasjeckanog kopra

Za crveni umak:

250 ml bijelog vina

1 žličica šećera

prstohvat crvene paprike

prstohvat čili pahuljica

prstohvat češnjaka u prahu

sol

Luk s roštilja

2 glavice srebrenca

2 žlice maslinova ulja

prstohvat smeđeg šećera

Priprema:

Operite sve povrće, osim gljiva koje četkicom ili mekanom krpom samo očistite od ostataka. Tikvicu narežite na ploškice, mini rajčice prerežite na pola, isto kao i gljive. Na drveni štapić nižite povrće. Stavite na rešetku roštilja te ravnomjerno ispecite sa svih strana. Pečeno povrće prije serviranja začinite solju i maslinovim uljem. Poslužite uz različite umake.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 00:10