AROMATIČNO

Namaz od kozjeg sira i pečenog češnjaka Ane Ugarković

 Berislava Picek / CROPIX
Uz vrući kruh!

Trebat će vam:

250 g svježeg kozjeg sira
1 glavica češnjaka
2 grančice timijana
1 grančica čubra
sol i svježe mljeveni papar
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Berislava Picek / CROPIX

Priprema:

Napravite confit od češnjaka: razdvojite režnjeve češnjaka iz glavice i ogulite vanjsku opnu, ali ostavite režnjeve u njihovim košuljicama. Stavite češnjak u vatrostalnu posudu, posolite, popaprite i dodajte po grančicu timijana i čubra. Prelijte maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 140°C na četrdeset minuta. Kad je češnjak sasvim mekan, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se sasvim ohladi u ulju. Ohlađenom češnjaku izvadite meso iz košuljica i izmiješajte ga sa kozjim sirom, malo listića svježeg timijana i malo maslinovog ulja u kojem se češnjak pekao. Posolite i popaprite po ukusu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2024 10:36