Namaz od heljde

Težina pripreme: teško
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 šalica sirove heljde, proklijale
  • 1 šalica mljevenog lana
  • 1 šalica badema, namočenih preko noći
  • 1 žlica sezamovih sjemenki
  • pola šalice suncokretovih sjemenki, močenih 1 sat
  • 1 češanj češnjaka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice sojina umaka
  • 5 sušenih rajčica, namočenih i izrezanih na komadiće
  • pola žličice soli
  • malo papra
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žličica curryja u prahu
  • pola žličice đumbira u prahu
  • 1 žličica začinskog bilja po ukusu (origano, peršin, vlasac, timijan, bosiljak)
  • Talijanski krekeri
  • 1 šalica badema, namočenih 2 sata
  • 1 šalica sjemenki suncokreta, močenih 1 sat
  • 1/2 šalice sušenih rajčica
  • 2 crvene paprike, izrezane na sitne kockice
  • malo ljute paprike po ukusu
  • 2 šalice lanenih sjemenki, mljevenih
  • 1/3 šalice soka limete
  • 1 žlica soli
  • šaka raznog začinskog bilja (kopar, ružmarin, bosiljak, timijan, origano)
  • 1 šalica vode ili više po potrebi

Priprema

1. korak
Heljdu, lan, sezam, bademe, suncokret, češnjak, sojin umak i ulje stavite u multipraktik i miksajte dok smjesa ne postane kremasta.

2. korak
Dodajte suhe rajčice i sve ostale začine te još miksajte dok krema ne postane homogena.

3. korak
Talijanski krekeri
Bademe, suncokret i suhe rajčice izmiksajte u multipraktiku. Dodajte sve ostale sastojke i miksajte dok smjesa ne postane jednolična. Po potrebi dodajte vode ako je pregusto.

4. korak
Smjesu zatim jednolično razmažite na teflex podloge dehidratora. Sušite od 6 do 8 sati. Pažljivo okrenute kruh na drugu stranu, odlijepite foliju i ostavite na rupičastoj podlozi da se suši još oko 1 do 2 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 16:30