Kopali smo po našim straim bilježnicama i pronašli davno napisan, a nikad objavljen recept za tart s borovnicama Petre Jelenić. Za ovaj desert trebat će vam možda 20-tak minuta, a najfiniji je ujutro uz šalicu kave ili čaja.
Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- 1 jaje
- 250 g krem sira
- 3 žlice šećera
- vanilija
- limunova korica
- 250 g borovnica ili drugo bobičasto voće
Priprema:
Valjati lisnato tijesto u kocku 2 mm debljine. 2/3 kocke izrezati na kvadrate velicine po želji, a ostatak tijesta u trake širine 1 cm. Kocke dobro izbosti vilicom, rubove namazati jajem. Složiti uz rub kocki trake tijesta. Odmoriti 10-ak minuta i staviti peći na 180°C do zlatnosmeđe boje. Pečeno ohladiti, puniti kremom od sira i aranžirati voćem po želji.
Krema: Dodati sve sastojke u sir i izmiksati smjesu štapnim mikserom.
Može li jednostavnije?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....