ZDRAVI TANJURIĆ

Najbrža blagdanska poslastica: Čokoladni tartufi sa suncokretovim sjemenkama

 Berislava Picek/Cropix
Osim što su nevjerojatno ukusni, ovi čokoladni tartufi sadrže zdrave namirnice pa u njima možete uživati bez grižnje savjesti

Trebat će vam:

100 g suncokretovih sjemenki
120 - 150 g svježih mekanih datulja (gramaža bez koštica, količinu prilagodite željenoj slatkoći)
50 g namaza od kokosa i badema (ili kokosova ulja)
malo praha vanilije
veći prstohvat soli
+ 100 g tamne čokolade 70% kakaa

Priprema:

Sjemenke namočite tijekom noći u vodi ili ih kuhajte u vodi dok ne omekšaju. Zatim ih procijedite i s preostalim sastojcima (kokosovo ulje prethodno otopite) izblendajte u kremastu smjesu. Izradite kuglice, složite ih na tacnu obloženu papirom ili folijom te ostavite u hladnjaku da se stisnu, najbolje tijekom noći. Otopite čokoladu i uronite kuglice u nju, ponovno ih složite na tacnu i posipajte sjemenkama. Prije serviranja dobro ohladite kuglice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 12:52