Porcija sreće

Najbolji slatki recepti naše kolumnistice: sočni su, brzo gotovi, a za neke vam ne treba ni mikser

Iz naše kolumne "Za pod zub" Lidije Lončarić izdvojili smo recepte koje ste najviše klikali, dijelili i komentirali

Svake nedjelje u Jutarnjem listu, a potom i na portalu dobrahrana.hr, naša kolegica Lidija Lončarić piše kolumnu u kojoj vam donosi recepte za slana i slatka jela koje je sama pripremila, isprobala i fotografirala. I premda su svi od njih doista impresivno čitani, izdvojili smo one koji su bili vaši apsolutni favoriti. Ovoga puta posvetili smo se slatkim zalogajima te vam u nastavku donosimo četiri recepta koji vas sasvim sigurno neće razočarati.

Za ovaj sočan iznutra, a hrskav izvana biskvit kolač s marelicama ne trebaju vam ni jaja, a ni mikser
RECEPT

"Napravila sam kolač koji bi mogao biti novi hit na ljetnim druženjima. Toliko je sočan, gotovo kremast iznutra da se nećete moći zaustaviti na samo jednom komadu", kaže Lidija.

image
Lidija Lončarić

Ovo je najsočniji brownie koji sam ikad napravila, tajna je u omiljenom ljetnom plodu
RECEPT

Čak i ako pripadate timu "ne palim pećnicu na plus 30", kada napravite ovaj brownie, shvatit ćete da se preznojavanje isplatilo.

image
Lidija Lončarić

Grčka slastica koju radi cijeli svijet gotova je doslovno u 10-ak minuta i jedva je čekamo ponoviti
RECEPT

"Ako u hladnjaku imate kore za savijače, jaja i slatko vrhnje, šaku borovnica i limun, spremni ste za pripremu ovog kolača", savjetuje naša Lidija.

image
Lidija Lončarić

Od početka pripreme do posluživanja ovog sočnog kolača s borovnicama trebat će vam sat vremena
RECEPT

Nema bolje ljetne kombinacije od limuna i borovnica u ovom preokrenutom kolaču!

image
Lidija Lončarić

Kad vam se jede Schwarzwald torta, ali nemate vremena ni volje sastavljati je, poslužite se ovim receptom
RECEPT

"Spojila sam sočan čokoladni biskvit s kiselkastim ukuhanim višnjama i žlicom slatkog tučenog vrhnja i iznenadila samu sebe", skromno priznaje autorica naše kolumne Za pod zub.

image
Lidija Lončarić

Lidijinu kolumnu možete pratiti u Nedjeljnom Jutarnjem i na dobrahrana.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 12:29