Moslavačka juha s povrćem

 Neja Markičević / Hanza Media

Trebat će vam:

1 srednje velika korabica, narezana na štapiće; ako je mlada i pouzdanog porijekla (neprskana), na trakice narežite i lišće
3 mrkvice narezane na tanke kolutiće na mandolina ribežu šalica prokuhanog graška pola šalice narezanog poriluka
2 žlice masla - možete ga kupiti gotovog u trgovinama zdrave hrane ili napraviti sami 'kuhanjem' maslaca, osim pod nazivom 'maslo' poznato je i kao pročišćeni maslac ili ghee
1 suhi ljuti feferončić (koji se nakon prženja izvadi i baci) pola žlice suncokretova ulja pileći temeljac, oko litre i oko 2,5 dl vode

Noklice:

2 jaja
sitno narezan peršinov list
sol i brašno po potrebi

Priprema:

Pomiješati sve sastojke u srednje tvrdu smjesu. Na maslu i ulju popržiti ljuti feferončić i poriluk dok ne postakleni. Izvaditi feferon, dodati korabicu i mrkvu i pržiti dok ne omekša. Dodati grašak i podliti pilećim temeljcem. Kuhati dok ne zakipi i ubaciti noklice. Ako se radi količina veća od one za dvije osobe, noklice je dobro pripremiti sa strane i ubaciti u juhu koja kipi odjednom kako bi se sve istovremeno i jednako skuhale. Čim se ubace noklice, vatru smanjiti. Kad noklice isplivaju na površinu, kuhajte ih još minutu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 09:24