![36130468](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/28/k_36130468_640.jpg)
Trebat će vam:
300 g liganja 500 g dagnji 300 g kozica 1,5 šalica riže riblji temeljac peršinov list 1 mala glavica luka 2 češnja češnjaka maslac maslinovo ulje malo soli |
![Zagreb, 180716.
Mateja Domitrovic, urednica u magazinu Dobra hrana pripremila je pravi domaci riblji temeljac od kojih je pripremila riblju juhu, temeljac za rizoto s plodovima mora i temeljac za smrzavanje i pospremanje u frizer.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/6/1/13/temeljac11-180716-JPG.jpeg)
Priprema:
Očišćene i prethodno smrznute lignje (ako se ne zamrznu prije upotrebe, bit će žilave) narezane na kolutiće prokuhati. Na mješavini maslaca i maslinova ulja prodinstati sitno nasjeckan luk pa dodati meso dagnji, podliti temeljcem i kuhati nekoliko minuta. Dodati lignje, rižu i kratko je popržiti. Nakon toga ubaciti i češnjak te podlijevati svako malo temeljcem jer će riža brzo piti tekućinu. Pred kraj kuhanja dodati kozice i peršinov list, posoliti i na kraju dodati još žlicu maslaca. U rižoto možete dodati i malo bijelog vina i začine po želji.
Recept za riblji temeljac ćete pronaći OVDJE, a pripremite i riblju juhu za predjelo!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....