Morski rižoto

 Berislava Picek / Hanza Media

Trebat će vam:

300 g liganja
500 g dagnji
300 g kozica
1,5 šalica riže
riblji temeljac
peršinov list
1 mala glavica luka
2 češnja češnjaka
maslac
maslinovo ulje
malo soli

Zagreb, 180716.
Mateja Domitrovic, urednica u magazinu Dobra hrana pripremila je pravi domaci riblji temeljac od kojih je pripremila riblju juhu, temeljac za rizoto s plodovima mora i temeljac za smrzavanje i pospremanje u frizer.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Očišćene i prethodno smrznute lignje (ako se ne zamrznu prije upotrebe, bit će žilave) narezane na kolutiće prokuhati. Na mješavini maslaca i maslinova ulja prodinstati sitno nasjeckan luk pa dodati meso dagnji, podliti temeljcem i kuhati nekoliko minuta. Dodati lignje, rižu i kratko je popržiti. Nakon toga ubaciti i češnjak te podlijevati svako malo temeljcem jer će riža brzo piti tekućinu. Pred kraj kuhanja dodati kozice i peršinov list, posoliti i na kraju dodati još žlicu maslaca. U rižoto možete dodati i malo bijelog vina i začine po želji.

Recept za riblji temeljac ćete pronaći OVDJE, a pripremite i riblju juhu za predjelo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 08:57