Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg oguljenih morskih mačkica
- 1 crveni luk
- 4 režnja češnjaka
- 10tak ukiseljenih listova kapara (ili jušna žlica ukiseljenih kapara)
- 1 žlica svježe sjeckanog peršina
- 1 dcl maslinova ulja
- sol i crni papar (3 zrna i nešto mljevenoga)
- 1,5 dcl bijelog suhog vina
- žličica aceta balsamica (ili dobre domaće kvasine)
- žličica meda
Priprema
1. korak
Na malo maslinova ulja pirjajte narezani češnjak i luk rezan na rezance pa kad je ocaklio, dodajte oguljene i očišćene mačkice. Neka se mačkice malo zapeku s obje strane pa dodajte ukiseljene listove kapara, začine, med i vino pa kuhajte na srednje jakoj vatri dok se tekućina nije reducirala. Na kraju dodajte svježe narezani peršin,
dodatno začinite maslinovim uljem pa služite uz palentu ili kuhani krumpir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....