Morske mačkice s kaparima

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg oguljenih morskih mačkica
  • 1 crveni luk
  • 4 režnja češnjaka
  • 10tak ukiseljenih listova kapara (ili jušna žlica ukiseljenih kapara)
  • 1 žlica svježe sjeckanog peršina
  • 1 dcl maslinova ulja
  • sol i crni papar (3 zrna i nešto mljevenoga)
  • 1,5 dcl bijelog suhog vina
  • žličica aceta balsamica (ili dobre domaće kvasine)
  • žličica meda

Priprema

1. korak

Na malo maslinova ulja pirjajte narezani češnjak i luk rezan na rezance pa kad je ocaklio, dodajte oguljene i očišćene mačkice. Neka se mačkice malo zapeku s obje strane pa dodajte ukiseljene listove kapara, začine, med i vino pa kuhajte na srednje jakoj vatri dok se tekućina nije reducirala. Na kraju dodajte svježe narezani peršin,

dodatno začinite maslinovim uljem pa služite uz palentu ili kuhani krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. studeni 2024 03:45