Priprema: 30 minuta
Pečenje: 45 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
400 g pečene patke (meso odvojeno od kosti i narezano na manje komade)
3 krumpira, tanko narezana
1 crveni luk, sitno nasjeckan
2 mrkve, narezane na kolutiće
100 g gljiva, narezanih
2 češnja češnjaka, sitno sjeckana
150 ml pilećeg temeljca
100 ml bijelog vina
100 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica svježeg timijana
sol i papar po ukusu
Za posipanje:
malo peršina
50 g krušnih mrvica
30 g ribanog parmezana
1 žlica maslaca
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi. Pirjajte luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte mrkvu i gljive, pa kuhajte još 5 minuta. U tavu dodajte komade pečene patke, bijelo vino i temeljac. Pustite da se lagano krčka 5 minuta, dok se okusi ne prožmu. Maknite s vatre i umiješajte vrhnje za kuhanje te začinite solju, paprom i timijanom. Na dno namašćene vatrostalne posude složite polovicu narezanih krumpira. Prelijte ih dijelom umaka u kojem je patka. Zatim složite ostatak krumpira i prelijte preostalim umakom. Pomiješajte krušne mrvice, ribani parmezan, nasjeckani peršin i rastopljeni maslac te prelijte po složencu za zlatnu i hrskavu koricu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 45 minuta, dok krumpir ne omekša, a vrh ne postane zlatno smeđ.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....