ŠTO KUHATI?

Mljevena puretina s grahom odličan je ručak na žlicu, a idući dan ga upakirati možete i u tortilju

 Bhofack2/Getty Images
Vrlo jednostavno, a vrlo ukusno jelo koje vrlo lako može poslužiti kao ručak za dva dana

Trebat će vam:

1 luk

2 manje do srednje mrkve

1 manji komadić celera

500 g puretine

2 konzerve graha

1 žličica kumina

malo korijandera

sok pola limuna

4-5 žlica pelata

1 žličica dimljene crvene paprike

pola žličice čilija u prahu ili jedna svježa papričica

topivi sir

svježi peršin

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte češnjak. Minutu kasnije odmah dodajte i na sitne kockice sjeckanu mrkvu i celer. Pirjajte pet minuta pa dodajte u puretinu i pirjajte još 10 minuta. Dodajte zatim kumin, korijander, dimljenu crvenu papriku, sol i papar. Sve dobro pomiješajte. Ubacite pelate i vode toliko da pokrije sve sastojke, a zatim kuhajte 30-40 minuta. Pustite da se reducira. Ako koristite svježe čili papričice, dodajte ih pred kraj. Na kraju pospite svježim peršinom, rasporedite u zdjelice i pospite ribanim topivim sirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. studeni 2024 09:34