POSTOJI TRIK

Mladi kuhar iz Umaga savjetuje: Kako skuhati baš dobar ručak za četvero za 0,96 eura?

Antonio je skuhao fuže s vrganjima i objasnio u čemu je zapravo trik pripreme tako jeftinog, a ukusnog ručka

Antonio Brajković, mladi kuhar iz Umaga koji trenutno kuha u restoranu Luciano hotela San Canzian, a javnosti je poznat i po simpatičnim video receptima koje objavljuje na svom Instagram profilu, ovih je dana objavio još jedan koji je prilično zainteresirao njegove pratitelje. Antonio je, naime, napravio ručak za, kako kaže, 0,96 eura, i to za četveročlanu obitelj. Pripremio je pljukance s vrganjima, a cijelu stvar je objasnio jednostavnom računicom.

image
Privatna arhiva

U videu Antonio najprije radi pljukance, za koje je potrebno, kako kaže, 200 grama oštrog brašna koje košta 0,13 eura, zatim 200 grama glatkog brašna, koje će vas koštati 0,15 eura, 170 mililitara vode i jedno jaje, koje će vas koštati 0,24 eura. Od svih sastojaka Antonio je umijesio glatko tijesto i spremio ga u hladnjak na sat vremena.

Nastavlja zatim s pripremom umaka, za koji će vam trebati malo ulja, koje će vas koštati 0,20 eura, te 50 grama luka po cijeni od 0,20 eura. Budući da su glavna zvijezda umaka vrganji, Antonio kaže da su u pitanju gljive koje možete ubrati sami pa ih ne ubraja u računicu.

Svakako je dobro dodati da smo ovih dana prošetali poznatom zagrebačkom tržnicom i vidjeli da se na klupama prodaju vrganji po cijeni od 20 do 25 eura pa je, čini se, itekako bolje u berbu se zaputiti samostalno. Naravno, pod pretpostavkom da ste dobro informirani i znate što berete te da ne uzimate više nego što vam je potrebno.

image
Damjan Tadic/Cropix

Nakon pirjanja luka na ulju, u tavu dodaje i vrganje, podlije ih vodom i ubaci u tavi 20 grama peršina koji, kaže Antonio, košta 0,20 eura. U konačnu cijenu je Antonio uračunao čak i sol i papar i došao do rezultata od 0,96 eura za zbilja obilan i, čini nam se, baš ukusan ručak. Dodaje i opciju da za 1,11 eura u jelo ubacite još i sir i maslac, kako bi bilo još slasnije. Cijeli postupak pogledajte u videu, a za više takvih recepata zapratite Antonija na njegovom Instagram profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 07:02