Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Buča:
- 4 manje hokaido buče
- 4 žlice raznog povrća (mrkva, paprika, patlidžan, korijen celera)
- 4 žlice mladog kozjeg sira
- malo svježeg kopra, sol, papar
- maslinovo ulje
- Popečci:
- 10 dag kiselog kupusa
- 10 dag prosene kaše
- 5 dag mrkve
- 1 žlica krušnih mrvica
- 1 jaje
- sol, papar
Priprema
1. korak
Buču očistimo i izdubimo,a u drugoj posudi pripremimo nadjev od povrća i sira.Sitno sjeckano povrće povezano sirom stavimo u izdubljenu buču ,polijemo finim maslinovim uljem,posolimo i popaprimo.Sve stavimo u pećnicu i pečemo oko pola sata na 180 minuta.
2. korak
Skuhamo prosenu kašu ,kupus izdinstamo, a mrkvicu naribamo. Izmiješamo sve sastojke,povežemo razmućenim jajem, posolimo i popaprimo.Oblikujemo popečke i uvaljamo ih u krušne mrvice. Pečemo dok ne dobiju zlatnožutu boju. Popečke poslužimo s pečenom punjenom bučom.
Recept pripremio chef Branimir Tomašić, Mala Hiža
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....