Meksički grah

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 50 dkg mješavine kuhanog graha i graška
  • 2 paprike
  • peršin
  • 40 dkg suhe slanine
  • 2 glavice luka
  • mljevena ljuta paprika
  • 60 dkg rajčice (pelati)
  • 20 dkg sira
  • ulje i sol

Priprema

1. korak

Na ulju popržiti slaninu nasjeckanu na kockice pa je izvaditi iz masnoće. Na istoj masnoći popržiti usitnjeni luk, narezanu papriku i rajčice i zajedno pirjati 10-ak minuta. Tada umiješati kuhani grah i grašak pa još kratko pirjati, tj. dok se umak ne zgusne.

2. korak

Posoliti, posipati mljevenom ljutom paprikom, umiješati naribani tvrdi sir i peršinov list te pustiti da se sir istopi. Gotovo jelo posipati poprženom slaninom i odmah poslužiti uz kukuruzni kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 07:40