Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 50 dkg mješavine kuhanog graha i graška
- 2 paprike
- peršin
- 40 dkg suhe slanine
- 2 glavice luka
- mljevena ljuta paprika
- 60 dkg rajčice (pelati)
- 20 dkg sira
- ulje i sol
Priprema
1. korak
Na ulju popržiti slaninu nasjeckanu na kockice pa je izvaditi iz masnoće. Na istoj masnoći popržiti usitnjeni luk, narezanu papriku i rajčice i zajedno pirjati 10-ak minuta. Tada umiješati kuhani grah i grašak pa još kratko pirjati, tj. dok se umak ne zgusne.
2. korak
Posoliti, posipati mljevenom ljutom paprikom, umiješati naribani tvrdi sir i peršinov list te pustiti da se sir istopi. Gotovo jelo posipati poprženom slaninom i odmah poslužiti uz kukuruzni kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....