OMILJENI ŠTAPIĆI

Meki i sočni ražnjići od svinjetine sa soja sosom, medom i ljutom paprikom

 Tatiana Volgutova
Klasičnoj pripremi ražnjića dodajte nekoliko neobičnih sastojaka i pretvorite ih u pravu aromatičnu poslasticu

Priprema: 15 + 30 minuta
Pečenje: 10 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

1 kg svinjskog filea
60 ml balzamičnog octa
60 ml umaka od soje
1 režanj češnjaka
žlica meda
žlica ljute crvene paprike
žličica koncentrata rajčice
pola žličice svježe mljevenog papra
1 luk
maslinovo ulje za premazivanje

Priprema:

Narežite svinjeći file na jednake kockice od oko 2,5 cm. U staklenoj zdjeli pomiješajte balzamični ocat, umak od soje, usitnjeni češnjak, med, ljutu papriku, koncentrat rajčice i papar. Dodajte kockice svinjetine i dobro promiješajte kako bi marinada prekrila meso. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku od 30 minuta do četiri sata. Namočite ražnjiće u vodi pola sata prije pečenja da ne zagore. Zagrijte grill tavu na srednje jakoj vatri. Mariniranu svinjetinu nataknite na ražnjiće pa lagano premažite sve strane ražnjića kako se ne bi lijepili za tavu. Pecite oko deset minuta uz jedno do dva okretanja dok nisu u potpunosti pečeni. Ako imate termometar za meso, ražnjići moraju dosegnuti unutarnju temperaturu od 60°C. Poslužite uz salatu po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 20:32