Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 300 g polubijelog/bijelog pšeničnog brašna
- 300 g ječmenog brašna
- 1 žlica sjemenki kima
- 1 žlica soli
- 1 suhi kvasac
- 2 žličice agavinog sirupa
- 2 žlice suncokretova ulja
- 400 ml mlake vode
Priprema
1. korak
Pomiješajte brašno, kvasac, sol i kim. Napravite udubinu u brašnu pa polako dodajte vodu, agavin sirup i ulje, lagano miješajući sve dok tijesto ne postane kompaktno. Pustite da odstoji 15 minuta.
2. korak
Tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu i mijesite dok ne postane mekano i elastično. Podijelite ga na 4 kugle i stavite u kalup za pečenje posut ječmenim brašnom. Neka se diže 10 minuta,
3. korak
Zatim dlanom svaku kuglicu oblikujte u tanku pogaču debljine oko 1 cm. Ostavite da se dižu oko 2 sata. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Prije pečenja vrhom kuhače na tijestu utisnite nekoliko rupica pa ga pecite 10 minuta s jedne i 10 minuta s druge strane. Izvadite na rešetku i pokrijte krpom da se ohladi.
Napomena: na slici je kruh od pola bijelog brašna i pola pšeničnog griza (bez sjemenki). Peći na papiru za pečenje posutom grizom i premazati gornju stranu i posuti grizom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....