Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg jabuka
- 2 kg krušaka
- 2 štapića cimeta
- 2 mahune vanilije
- 3-4 cvijeta anisa
- 10 klinčića
- 1 kg šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
- 1 neprskani limun
Priprema
1. korak
Dobro operite voće pa ga ogulite. Očistite, odstranite koštice i narežite na komadiće. Voće stavite u lonac, dodajte polovicu šećera i kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje. Kad zakuha, kuhajte desetak minuta pa dodajte sve začine te limunov sok.
2. korak
Dodajte i ostatak šećera pa kuhajte još desetak minuta, odnosno dok se smjesa ne počne želirati. Marmeladu punite u vruće staklenke sterilizirane u pećnici i zatvorite poklopcem. Dok se hlade, povremeno ih okrećite da se u smjesi lijepo rasporede komadići začina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....