
Jasminu Mišiću su šampinjoni postali dosadni, pa je odlučio uzgajati drugačije gljive koje se rijetko mogu vidjeti na policama dućana! Njegova potraga za novim okusima pretočila se i u kuhinju, gdje klasična jela dobivaju neočekivane preokrete. Ovaj recept spaja sočan svinjski lungić s bogatom aromom raznih gljiva, stvarajući kremasti umak koji odlično upotpunjuje nježnost mesa.
MARINIRANI SVINJSKI LUNGIĆ
Trebat će vam:
svinjski kare bez kosti
mješavina gljiva: žuta bukovača, jablanovača, šampinjoni i shiitake
žličica soli
žličica papra
žličica mljevene crvene paprike
1 glavica luka
2-3 žlice vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog peršinova lista
1 žličica senfa
Priprema:
Pomiješajte sol, papar i papriku i time dobro natrljajte meso. Neka odstoji 2-3 sata. Na tavici ga najprije prepecite sa svih strana, a potom omotajte folijom i pecite još u pećnici dvadesetak minuta. Ostavite ga u foliji. U međuvremenu nasjeckajte luk, propirjajte ga, na njemu prepržite gljive, dodajte vrhnje za kuhanje i malo senfa. Meso narežite na kriške pa ga dodajte gljivama, pomiješajte i začinite sjeckanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....