ROŠTILJAMO UZ CRAFT PIVU

Marinada od ananasa za svinjetinu

 Getty Images/iStockphoto
Drugačija svinjetina!

Pečena hrskava svinjetina žudi za malčice jačim i aromatičnijim pivama punijeg okusa, poput The Garden Brewery stouta, a mogao bi proći i malo lakši Midnight Bell dark ale. The Garden Brewery stout, Midnight Bell dark ale ili Spitfire kentish ale će savršeno ljubiti i bilo koje drugo meso pripremljeno na ovakav način.

Trebat će vam:

1 ananas, očišćen i izrezan na sitne kockice (sredinu odbacite)
50 ml sojina umaka
30 ml meda (može i jači med, npr. kesten)
30 ml jabučnog octa
3 režnja češnjaka, izrezana na listiće
40 g svježeg đumbira izrezanog na kockice
2 klinčića, izmrvljena
3% soli
malo papra

Roasted pork cutlet with pineapple, olive oil and mint salsa in a plate
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Izmiješajte sve sastojke i natrljajte svinjetinu. Stavite u PVC vrećicu i stavite u hladnjak, ostavite najmanje 24 sata, a može i dulje, do 4 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 02:03