Trebat će vam:
700 g očišćene bijele plemenite ribe (zubatac, pagar, orada, bakalar...)
150 g škampa ili kozica
100 g sipica
350 g miješanih školjaka (dagnje, kunjke, brbavice, volak, capalunge...)
2 srednje velika luka
2 veće zrele rajčice ili 150 g pelata
1 zelena paprika
1 crvena paprika
4 krumpira
80 g dimljene kobasice ili pancete
4 režnja češnjaka
100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
100 ml bijelog suhog vina
1 lovorov list
1 čili
3 grančice svježeg korijandera
1 grančica svježe mente
sol i papar
Priprema:
Ribu izrežite na deblje komade, posolite i lagano popaprite. Krumpire skuhajte u kori pa izrežite na deblje komade (ako su mladi, nije ih potrebno guliti). Luk izrežite na polumjesece, a rajčice na ploške. Paprike, češnjak i kobasice odnosno pancetu izrežite na trakice - kolutiće.
U cataplanu poslažite prvo luk, dio povrća i školjke, potom ribu, dio začina i čilija te posolite. Nastavite redati preostale sastojke pa završite rajčicom i škampima. Podlijte uljem i vinom te zatvorite cataplanu. Kuhajte na srednje jakoj vatri desetak minuta. Otvorite cataplanu, dodajte korijander i mentu te zatvorite. Kuhajte dodatnih 5 minuta preokrećući cataplanu nekoliko puta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....