NEDJELJNI RUČAK

Lungić u aromatičnom omotaču od začinskog bilja s pečenim mladim krumpirom

 Rudisill
Ako imate veće primjerke krumpira, možete ga najprije kratko prokuhati kako se ne bi pekao predugo, a samim time i lungić presušio

Trebat će vam:

1 kg mladog krumpira
1 lungić
1 šaka svježeg peršina
1 šaka svježeg vlasca
1 šaka svježeg timijana
100 g maslaca
1 žlica senfa
5 žlica maslinovog ulja
sol, papar

Priprema:

Svježe začinsko bilje najprije nasjeckajte na sitno. Maslac najprije ostavite na sobnoj temperaturi kako bi omekšao, a zatim mu dodajte začinsko bilje, dvije žlice maslinova ulja, senf, krupnu sol i papar. Dobivenom smjesom premažite cijeli lungić. Mladi krumpir dobro operite, prepolovite ga na pola, a zatim ubacite u zdjelu u koju ste stavili maslinovo ulje. Dodajte soli i sve dobro promiješajte. U posudu za pečenje stavite krumpir, dodajte lungić i pecite sve skupa 20 do 40 minuta na 200 stupnjeva, ovisno o veličini krumpira i lungića. Svakako pripazite da meso ne presušite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 09:42