Trebat će vam:
60 ml srirache
170 g meda
2 žlice rižinog octa
450 g pilećih krilca
3 žlice kukuruznog škroba
1 žličica soli
1 žličica papra
1 žličica luka u prahu
1 žličica krupne soli
60 ml maslinovog ulja
1 žličica prženih sjemenki sezama
1 žlica meda
3-4 mlada luka, nasjeckana
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 215°C. Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Papirnatim ubrusom osušite krilca i začinite ih te ih stavite u veliku zdjelu za miješanje. Dodajte kukuruzni škrob, sol, papar i luk u prahu pa pomiješajte. Stavite pileća krilca na lim za pečenje, prelijte ih s pola maslinova ulja i pecite svaku stranu 30 minuta. Kada preokrenete krilca, obavezno ih pokapajte ostatkom maslinovog ulja. Dok su krilca u pećnici, dodajte med, srirachu i rižin ocat u zdjelicu i ostavite sa strane. Izvadite krilca iz pećnice i posolite ih krupnom soli. Dodajte krilca u veliku zdjelu, prelijte umakom i promiješajte da ih prekrije. Pripremite krilca za posluživanje i prelijte medom te ukrasite sezamom i mladim lukom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....