
Za ovu ljetnu priču koja pršti od okusa trebat će vam:
1 veliki patlidžan 4 velike zrele rajčice 1-2 češnja bijelog luka 230 g skute 1 mozzarella (125 g) listići bosiljka maslinovo ulje naribani parmezan sol |

Operite i posušite patlidžan. Narežite ga po dužini na debljinu otprilike 5 mm. Premažite ga maslinovim uljem, a aztim kratko prepržite na tavici. U međuvremenu mozzarellu narežite na kockice, poslite je i popaprite pa pustite da odstoji u posudici kako bi se ocijedio višak tekućine. Pomiješajte skutu i mozzarellu, dodajte naribanog permezana. Ravnomjerno rasporedite smjesu sa sirevima po patlidžanu, zatim stavite malo bosiljka pa zamotajte u rolicu. Od rajčica, luka i maslinova ulja napravite salsu, nemojte pasirati i pustite da bude malo gušća. Stavite par žlica umaka od rajčice na dno vatrostalne ili keramičke posude, zati posložite rolice, a svaki "kat prelijte sa salsom. obilno naribajte parmezanom i stavite peći na 180°C na pola sata.
Svidio vam se recept s patlidžanom? Isprobajte još:
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....