Uputite li se ovih dana u šumu ili obližnju livadu, zasigurno ćete prolazeći stazom naići na nekoliko vrsta samoniklog jestivog bilja. Juhe, salate, dobar dressing i namazi samo su dio onoga što upravo od tog bilja možete napraviti gotovo besplatno. Kada smo svojevremeno razgovarali s botaničarkom Gabrijelom Vrbetić, poznatijom pod Intagram nadimkom It is Gabys garden, ona nam je otkrila kako vrlo jednostavno prepoznati određeno bilje te od njega pripremiti zalogaje za koje bi se ekipa oko stola mogla otimati. Njezinu priču možete pronaći ovdje.
Nedavno smo, pak, naišli na divan video Lune Džidić, biologinje i plant based chefice, koja je na svom Instagramu i blogu podijelila nekoliko savjeta za branje jestivog bilja u divljini. Među najpoznatije i one koji će najljepše izgledati na tanjuru uvrstila je maslačak, tratinčicu i ljubičicu, a cijeli popis možete potražiti ovdje. Naravno, svakako pogledajte i njezin video na Instagramu u kojem možete vidjeti i kako točno pojedina biljka izgleda. Opreza kod branja divljeg bilja nikad dosta!
Kada prikupite sve potrebne informacije, vrijeme je da se bacite na pripremu jela. U nastavku ostavljamo recepte za juhu i namaz koji bi se mogli svidjeti čak i onim najizbirljivijima. Sve što vam sada preostaje jest zaputiti se u berbu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....