Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 120 ml maslinova ulja
- 240 ml brašna + za posipanje
- 120 ml bademovog brašna
- 2 čajne žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 200 g šećera
- 3 veća jaja
- 120 ml manje masnog grčkog jogurta
- limunova korica
- sjemenke iz vanilinog štapića
- Za preljev:
- 1/2 limuna narezanog na tanke šnite (bez koštica)
- 60 g smeđeg šećera
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žlica manje masnog grčkog jogurta
Priprema
1. korak
U zdjelu srednje veličine pomiješajte brašna, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli pomiješajte šećer, jaja i izradite ih u homogenu i jednoličnu smjesu. Dodajte jogurt, limunovu koricu i vaniline sjemenke. Stavite suhe sastojke u mokre i miješajte dok se ne sjedine u potpunosti. Premjestite tijesto u predviđen pleh.
2. korak
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C dok ne postigne zlaćano smećkastu boju. Zatim pustite da se skroz ohladi.
3. korak
U manjoj zdjeli pripremite preljev.Pomiješajte 120 ml vode i šećera te pustite da zakuha, dodajte šnite limuna i ostavite tako nekih 5-7 minuta. U manjoj zdijeli pomiješajte šećer, ulje, jogurt i 2 žlice prethodno pripremljenje šećerne vode. Sve dobro izradite, a ako je preljev pregust dodajte još vode.
4. korak
Prelijte preljevom i pospite šnitama limuna i malo limunove korice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....