Težina pripreme: srednje
Broj osoba: 6
Sastojci
- KORA OD BJELANCA
- 9 bjelanaca
- 30 dag šećara u prahu
- 1,5 žlica jabučnog octa
- ZA KREMU
- 9 žumanaca
- 4 žlice šećera u prahu
- 4 žlice glatkog brašna
- 2,5 dl mlijeka
- 3 vanilin šećera
- 25 dag maslaca
- 4 dl slatkog vrhnja
- voće: banane, kiwi
Priprema
1. korak
Za koru istucite čvrsti snijeg od bjelanaca, dodajte šećer pa izmiksajte. Dodajte ocat i dobro izmiješajte.
2. korak
Pecite u kalupu za torte na papiru za pečenje 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva. Biskvit je gotov kad se počne odvajati od ruba lima. Kad se malo ohladi, prerežite ga na tri jednaka dijela.
3. korak
Za kremu žumanca pomiješajte s brašnom, šećerom i malo mlijeka te zakuhajte u preostalom mlijeku. Ohlađenoj smjesi dodajte pjenasto izrađen maslac. Posebno istucite slatko vrhnje.
4. korak
Na dno stavite biskvit, premažite trećinom kreme pa složite red banana narezanih na kolutiće. Premažite trećinom slatkog vrhnja pa opet slažite biskvit, kremu, kiwi pa slatko vrhnje, pa opet biskvit, kremu, kiwi i slatko vrhnje.
5. korak
Na kraju cijeli kolač premažite slatkim vrhnjem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....