KREMASTO

Kvalitetna riža, malo limuna i svježa lignja ponekad su dovoljni za dobar ručak

 Olga Mazyarkina/Getty Images/istockphoto
Napravite kremasti rižoto s limunom i poslužite ga uz svježu lignju iz tave

Trebat će vam:

2 limuna

100 g parmezana

1 šaka svježeg bosiljka

1 manji luk

300 g riže

100 ml bijelog vina

maslinovo ulje

lignje

sol i papar

Priprema:

Naribajte limun i procijedite ga. Naribajte i parmezan u zasebnu zdjelicu. U dublju tavu stavite dvije žlice maslinova ulja i dodajte bosiljak. Pustite da poprimi boju, a zatim ga izvadite. Dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte oko tri minute pa dodajte rižu. Tostirajte rižu uz miješanje oko dvije minute pa dodajte vino i pojačajte vatru. Kuhajte uz miješanje dok alkohol ne ispari. Polako dodajte topli temeljac i miješajte. Sve zajedno kuhajte 20-ak minuta. Na kraju umiješajte limunovu koricu i sok. Dodajte malo maslinova ulja i brzim pokretima sve dobro umiješajte u rižu. Na kraju dodajte parmezan, pospite s još papra i maknite s vatre. Kada je rižoto gotov, lignju samo ispecite na malo maslinova ulja na grill tavi, začinite je po želji soli i paprom i poslužite uz rižoto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 22:34