Biskvit:
300 g maslaca
250 g šećera
4 jaja
275 g brašna
5 g praška za pecivo
50 g kokosova brašna
50 g prženih badema (sjeckanih)
Miksajte maslac i šećer. Razdvojite jaja. Dodajte jedan po jedan žutanjak. Nakon svakog dodavanja miksajte barem 1 minutu prije dodavanja sljedećeg žutanjka. Malo po malo dodajte ostale suhe sastojke. Na kraju izmiksajte bjelanjke u snijeg pa ga pažljivo umiješajte u smjesu. Izlijte u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C otprilike 30 minuta ovisno o pećnici.
CONFIT OD KUPINA:
400 g kupina
190 g smeđeg šećera
1/2 mahune vanilije
korica od 2 limuna
16 g gustina
Kuhajte kupine, smeđi šećer i vanilin šećer dok kupine sasvim ne puste svoj sok. Procijedite kupine i dobro pasirajte da dobijete što više soka. Dodajte koricu limuna. Malo soka dodajte u gustin, dobro pomiješajte, pa pomiješajte s preostalim sokom i kuhajte do vrenja. Izlijte po ohlađenom biskvitu i stavite na hlađenje.
MOUSSE OD KOKOSA:
220 g mlijeka od kokosa
150 g bijele čokolade
3 g korice limete
670 g slatkog vrhnja
35 g likera s aromom kokosa
8 listića želatina
Za kremu namočite želatinu u hladnoj vodi i ostavite desetak minuta da nabubri. Ugrijte mlijeko od kokosa, maknite s vatre, dodajte dobro ocijeđenu želatinu. Rastopite čokoladu pa preko nje prelijte zagrijano mlijeko od kokosa te dodajte liker od kokosa. Izmiksajte slatko vrhnje i umiješajte u smjesu od kokosa. Prelijte ohlađenim confitom od kupina i stavite na hlađenje. Dekorirajte sa svježim kupinama na dan posluživanja. Možete raditi male tortice, veliku tortu ili upotrijebiti koje god kalupe imate.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....