![hzuu](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/26/22/hzuu.jpg)
Trebat će vam:
Za jufku:
500 g glatkog brašna
1 čajna žlica soli
300 ml mlake vode
Brašno stavite u posudu i posolite ga. Mlaku vodu dodajte postupno u brašno rukom sve miješajući. Kad se tijesto počne formirati, počnite mijesiti energičnije. Mijesite donjim dijelom dlana desetak minuta. Tijesto nakon deset minuta mora biti glatko na površini, a posuda u kojoj ste ga mijesili mora biti potpuno čista. Ostavite ga da se odmori pola sata na sobnoj temperaturi prekriveno krpom.
![Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/4/12/slane_pite26-140819 (1).jpg)
Za burek:
2 srednja luka
500 grama junećeg buta
malo suncokretova ulja
sol
čajna žličica papra
1 dl goveđeg temeljca
Priprema:
KORAK 1.
Brašno, sol i mlaku vodu pomiješajte u posudi i mijesite donjim dijelom dlana desetak minuta. Tijesto mora biti glatko na površini, a posuda u kojoj ste ga mijesili potpuno čista.
![Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/4/12/slane_pite1-140819 (1).jpg)
KORAK 2.
Nakon što se tijesto odmorilo pola sata na sobnoj temperaturi prekriveno krpom, preselite ga na pobrašnjenu površinu.
![Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/4/12/slane_pite2-140819 (1).jpg)
KORAK 3.
Tijesto počnite valjati oklagijom okrećući tijesto. Cilj je dobiti kružnicu.
![Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/4/12/slane_pite3-140819 (1).jpg)
KORAK 4.
Rukom lagano razvucite jedan dio ruba jufke, namotajte ga pažljivo na oklagiju i nastavite motati do kraja kruga. I tako dok ne obiđete cijelu kružnicu.
![Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/4/12/slane_pite4-140819 (1).jpg)
KORAK 5.
Jufku možete i dizati oklagijom u zrak kako bi se bolje razvukla.
![Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/4/12/slane_pite5-140819 (1).jpg)
KORAK 6.
Dobivenu jufku prelijte s malo ulja i rasporedite ga po cijeloj jufki.
![Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/4/12/slane_pite6-140819 (1).jpg)
KORAK 7.
Kako biste se uvjerili da je ulje ravnomjerno raspoređeno po jufki, krajeve kružnice naizmjenično savijajte prema centru i ponovno vratite na staro mjesto.
![Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/4/12/slane_pite7-140819 (1).jpg)
KORAK 8.
Luk pomiješajte s mesom, posolite i popaprite. Na dva najduža ruba stola posložite nadjev od mesa ravnomjerno.
![Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/4/12/slane_pite8-140819 (1).jpg)
KORAK 9.
Krajeve koji vam vire preko stola prebacite preko nadjeva.
![Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/4/12/slane_pite9-140819 (1).jpg)
KORAK 10.
Pomoću stolnjaka zamotajte jufku do polovice. Isto učinite i s druge strane stola.
![Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/4/12/slane_pite10-140819 (1).jpg)
KORAK 11.
Jufku prerežite kako biste dobili dvije „zmijice“ iste debljine.
![Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/4/12/slane_pite11-140819 (1).jpg)
KORAK 12.
Oblikujte zvrkove željene veličine.
![Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/4/12/slane_pite12-140819 (1).jpg)
KORAK 13.
Stavite peći na 200 stupnjeva Celzijevih oko 35 minuta ili dok zvrkovi ne poprime zlatno smeđu boju.
![Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/4/12/slane_pite13-140819 (2).jpg)
KORAK 14.
Temeljac zagrijte pet minuta prije nego je pita pečena. Kad je gotova, pitu prelijte vrućim temeljcem.
![Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/4/12/slane_pite21-140819 (2).jpg)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....