Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 750 g krušaka
- 250 g šumskih borovnica
- 150 g oraha
- 1 limun
- 1 žličica cimeta
- 750 g šećera
Priprema
1. korak
Operite i očistite kruške. Operite i dobro ocijedite borovnice. Orasi moraju biti lijepi i zdravi. Najprije ih očistite od tvrdih dijelova, a potom izrežite na komadiće. Operite limun i iscijedite sok. Kruške narežite na komade, poprskajte ih limunovim sokom. stavite ih u posudu, dodajte borovnice i šećer. Zagijavajte na slaboj vatri uz stalno miješanje oprilike desetak minuta.
2. korak
Dodajte cimet i orahe pa kuhajte dok se smjesa ne počne želirati. Smjesa je prilično gusta pa pazite da vam ne zagori. Pekmez punite u vruće staklenke sterilizirane u pećnici i zatvorite poklopcem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....