RUČAK ZA DVA DANA

Krenula je sezona kiselog kupusa, a ovu kombinaciju s grahom ne preskačemo ni ove godine

 Shutterstock
Jesen je idealno doba za pripremu kiselog kupusa s grahom, a dobra ideja bit će i komadić suhog mesa ili koja kobasica

Trebat će vam:

1 luk
2 režnja češnjaka
1 pakiranje kiselog kupusa
1 konzerva graha
2 para kobasica
2 žličice crvene mljevene paprike
2 lovorova lista
temeljac ili voda
sol i papar

Priprema:

Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte mu protisnuti češnjak, a zatim dodajte i kobasicu koju ste, po želji, nasjeckali na kolutiće. Nakon toga dodajte kiseli kupus. U slučaju da ne volite prekiselo, dio kiselog kupusa možete i oprati. Pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta, dodajte sol, papar, crvenu mljevenu papriku i lovorov list. Zalijte temeljcem ili vodom toliko da prekrije sve ostale sastojke i kuhajte otprilike 20 minuta, dok se kobasica ne skuha. Zatim dodajte grah koji ste prethodno isprali, dodatno začinite po želji, kuhajte još 5 minuta i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 16:33