
Trebat će vam:
2 veća pileća prsa (cijela, pečena)
200 g riže
2 žlice maslinovog ulja
1 manji luk (sitno nasjeckan)
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
80 g sušenih rajčica u ulju (narezane na trakice)
100 g svježeg špinata
500 ml pilećeg temeljca
200 ml vrhnja za kuhanje
50 g naribanog parmezana
sol i papar po ukusu
1 žličica suhog origana
½ žličice čilija (po želji)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pileća prsa natrljajte solju, paprom i maslinovim uljem te pecite 20-25 minuta dok ne postanu zlatno smeđa i sočna. Izvadite i pustite da odmore. U tavi zagrijte maslinovo ulje i pirjajte luk 3-4 minute. Dodajte češnjak, sušene rajčice i origano te pirjajte još jednu minutu. Umiješajte rižu, ulijte pileći temeljac i kuhajte 10-12 minuta dok tekućina ne nestane. Dodajte vrhnje za kuhanje i špinat, pa kuhajte još 2-3 minute. Umiješajte parmezan, začinite po ukusu. Pileća prsa narežite na komade i poslužite preko rižota, po želji pospite dodatnim parmezanom i svježim začinskim biljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....