CHEF ZDRAVKO TOMŠIĆ

Kremasta juha od paski, krumpira, grčkog jogurta i kopra po receptu poznatog domaćeg chefa

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix
Tomšić, glavni chef u restoranu Draga di Lovrana, osmislio je nekoliko recepata od paski

Za 4 osobe će vam trebati:

250 g očišćenih paski
70 g očišćene ljutike
200 g očišćenog krumpira
700 ml povrtnog temeljca
100 ml grčkog jogurta
60 ml maslinova ulja
list svježeg kopra
sol i papar

Priprema:

Na pola količine maslinova ulja propirjajte ljutiku, dodajte paski rezane na trakice od 2 cm, sitnije narezan krumpir te kratko propirjajte sve zajedno, začinite solju i paprom pa podlijte povrtnim temeljcem. Smanjite temperaturu i kuhajte dvadesetak minuta. Tako pripremljene namirnice izraditi u blenderu zajedno s grčkim jogurtom i ostatkom maslinova ulja. Poslužite s koprom, a za naprednije ljubitelje kuhanja preporučujemo crumble od lješnjaka ili domaće krotone.

image
Matija Djanjesic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 12:30